Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 25 minuten bereiden, 50 minuten oven

Ingrediënten:                 

  • 4 Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 ½ teen knoflook
  • 2 ½ tl picadillo
  • 100 gram Coburger ham
  • 1 groene paprika
  • 800 gram limabonen
  • 600 gram cannellini-bonen
  • 75 gram gedroogde tomaten in olie
  • 3 Tasty Tom trostomaten
  • 4 maiskolven
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram crème fraiche

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Prik de aardappelen met een vork een paar keer in en omwikkel ze met aluminiumfolie.
  3. Pof in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar.
  4. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem.
  6. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is.
  7. Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes.
  8. Voeg de ham en de paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 minuten mee.
  9. Laat ondertussen alle bonen uitlekken.
  10. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.
  11. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 minuten.
  12. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  13. Doe ondertussen de maiskolven in een ruime pan met water en breng aan de kook.
  14. Laat op middelhoog vuur in 15 minuten gaar worden. Laat uitlekken.
  15. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de crème fraiche.
  16. Voeg peper en eventueel zout toe.
  17. Verhit de grillpan en grill de maiskolven 5 minuten rondom.
  18. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en schep er een lepel crème fraiche in.
  19. Serveer met de mais en de chili.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen