Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram winterpeen (in halve plakjes)
  • 1 schaal varkensfiletlapjes a la minute (300 gram)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 el maïzena
  • 2 el sojasaus
  • 6 el gembersiroop
  • 1 bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 1 mango (in blokjes)
  • 1 limoen (schoongeboend)

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen 3 minuten. Giet af.
  4. Snijd de filetlapjes in reepjes.
  5. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het vlees 3 minuten. Neem het vlees uit de wok.
  6. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 minuten.
  7. Meng de maïzena, sojasaus en gembersiroop en schenk bij de groenten.
  8. Voeg het vlees, de tomaten en de mango toe.
  9. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit.
  10. Voeg het sap toe.
  11. Verwarm nog twee minuten.
  12. Serveer met rijst.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen