Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten bereiden, 2 ½ uur wachten

Ingrediënten:

  • 600 gram runderriblappen (op kamertemperatuur)
  • 50 gram boter
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml warm kraanwater
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 4 uien
  • 2 sneetjes ontbijtkoek
  • 4 el appelstroop
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het met peper en zout.
  2. Verhit de helft van de boter in een braadpan totdat het schuim begint weg te trekken.
  3. Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees lichtbruin van kleur is.
  4. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin.
  5. Schenk de azijn en het warme water langs de wand van de pan bij het vlees.
  6. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagel en jeneverbessen toe.
  7. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan.
  8. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
  9. Snipper de ui.
  10. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui in 5 minuten al omscheppend goudbruin.
  11. Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  12. Schep de uien met de ontbijtkoek en appelstroop door het vlees en stoof nog 1 ½ uur.
  13. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe.
  14. Breng het zuurvlees op smaak met suiker, peper en zout.
  15. Serveertip: serveer zuurvlees met lekkere dikke frieten. Zo wordt het traditioneel geserveerd.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen