Fok de korenwolf

Korenwolf bier steunt de bedreigde Korenwolf

Lekkerste witbier van Nederland

Korenwolf is officieel met goud bekroond als het lekkerste witbier van Nederland 2024 tijdens de Dutch Beer Challenge! Een ware 4 granen sensatie: Fris, zoet en kruidig met vier lokale granen sinaasappelschil en korianderzaad.

De Korenwolf

De korenwolf. Korenwolf komt van het Limburgse korewoof. ‘Woof’ betekent inhalig.  Eens een waar icoon in Limburg.  Nu dreigt die kleine wilde hamster voorgoed te verdwijnen. Hij verliest zijn leefgebied.  Door landbouwdruk en opmarcherende steden.

Korenwolven komen binnen Nederland álleen in zuid-limburg voor, waar ze hun burcht graven in licht glooiende hellingen.
De korenwolf is een ernstig bedreigde diersoort.

Nooit een echte Korenwolf gezien?

PARTNER VAN DE KORENWOLF

De samenwerking tussen de Gulpener Bierbrouwerij en de korenwolf bestaat al dertig jaar. Het begon met witbier, dat in de jaren negentig super populair werd. Wij maakten ook een Gulpener korenwolf witbier.

We kozen we voor impact en vernoemden het bier naar de lokale hamster, de korenwolf, en zetten ons in voor zijn bescherming. En het werkte! Gulpener Korenwolf Witbier werd een hit, en dat bracht geld en aandacht voor de bedreigde korenwolf.

2024: Het gaat nog steeds niet goed met de korenwolf. De steun aan de korenwolf heeft dus een sterke impuls nodig. Gulpener bierbrouwerij lanceert nu Korenwolf als een nieuw apart merk, met een nieuw, fris en eigenzinnig witbier dat Korenwolf Wit heet. Het alcohol percentage wordt iets verhoogt van 5% naar 6% om het bier nog iets meer smaak te geven en het geschikt te maken voor in én ook na de zomer. Het nieuwe Korenwolf Wit wint in het voorjaar van 2024 onmiddellijk Goud in de categorie witbier op de Dutch Beer Challenge.

Met GaiaZOO is afgesproken dat 1% van de totale omzet Korenwolf wordt gedoneerd aan Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO, en wordt ingezet voor de bescherming van de korenwolf in Limburg. Fok de korenwolf is de eerste merkcampagne met veel PR en instore materiaal. Officieel partner van de korenwolf dus!

Hoe dan?

Eén van de redenen van de achteruitgang van de korenwolf in het Zuid-Limburgse cultuurlandschap, is de afname van biodiversiteit. Minder diverse akkers en akkerranden biedt minder plek voor insecten en ander bodemleven. Maar juist deze kleine dieren vormen een belangrijk voedselbron voor de korenwolf, met name voor opgroeiende korenwolven. Minder voedsel betekent kleinere overlevingskansen, en dat bedreigt het herstel van populaties.

Wij willen bijdragen aan een betere toekomst voor de korenwolf. Met deze steun kan het Gaia Nature Fund in samenwerking met de Zoogdiervereniging biodiversiteitstroken aanleggen in hun natuurlijke leefgebied. Zo creëren we meer voedsel voor de korenwolven die vanuit GaiaZOO worden uitgezet en bieden we ruimte voor akkernatuur!

 

EEN KORENWOLF ADOPTEREN?

Wil je mee helpen de korenwolf te beschermen door een Korenwolf te adopteren?

Adopteer een Korenwolf
Korenwolf

Korenwolf for President! Laat de dagelijkse sleur los en geniet van wat echt belangrijk is: leven. Dat doet deze met uitsterven bedreigde gozer al héél lang. Met magere Hein op de hielen is hij….(thank god) STAYIN’ ALIVE. Dus leef en geniet van deze viergranen sensatie met de perfecte balans tussen fris en zoet.

Op zoek naar de korenwolf?

© Gulpener Bierbrouwerij – PrivacybeleidCookiebeleid

Back to top