Gerardus

Gerardus Blond

Gerardus

Gerardus Blond is een typisch blond kloosterbier. Het sprankelt lekker, heeft een prachtige gele kleur, ruikt naar fruit en kruiden en is licht zoet en moutig. Het past eigenlijk bij alles, vroeger was het tafelbier voor de monniken zelf. Je hoeft niet alles te verkopen natuurlijk.

Gerookte forel, salade, gegrilde kip en steak.

Bitter:
Zoet:
Fruitig:
Kruidig:
Karamel:
Alcohol percentage
6,5%
Temperatuur
10-12 °C

Gerardus Dubbel

Gerardus

Dubbel werd door monniken verkocht om in hun levensonderhoud te voorzien. Het is stevig en gelaagd donker bier dat ruikt naar rozijnen en gedroogde abrikozen. Die proef je ook gelijk, daarna de chocolade en tot slot karamel. Zet de borrelplank met kaas maar klaar, dit is je beste vriend.

Vlees- en wildgerechten, stoofpot en gekonfijte eend

Bitter:
Zoet:
Fruitig:
Kruidig:
Karamel:
Alcohol percentage
7%
Temperatuur
10-12 °C

Gerardus Tripel

Gerardus

Gerardus Tripel is een prachtig vol bier van gerst en een geheim kruidenmengsel. Daar kunnen we dus niet teveel over zeggen, maar je proeft vast de sinaasappel, kaneel en steranijs. Je ruikt het ook goed. Er zit namelijk flink wat koolzuur in, wat het wel gevaarlijk doordrinkbaar maakt. Toch is het beter het een beetje rustig aan te doen met deze stevige jongen…

Bitter:
Zoet:
Fruitig:
Kruidig:
Karamel:
Alcohol percentage
8,5%
Temperatuur
10-12 °C

© Gulpener Bierbrouwerij – PrivacybeleidCookiebeleid

Back to top